Külföld

2011.06.01. 07:40

Kínában bányászok rekedtek a mélyben

Peking - Tizenkilenc bányász rekedt a mélyben Kína délnyugati részén, két bányában, amelyekbe betört a víz - jelentette szerdán a Hszinhua hírügynökség.

MTI

A beszámoló szerint a Kujcsou (Guizhou) tartomány fővárosában, Kujjangban (Guiyang) a bányamentők megpróbálnak felhozni a mélyből 11 bányászt, akik vasárnap óta nem tudnak feljönni a tárnából. Egy bányász holttestét már korábban a felszínre hozták.

A tartomány egy másik helyszínén, Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen egy illegálisan működtetett bányában rekedt nyolc bányász. Ők kedd este óta vannak elvágva a külvilágtól ugyancsak vízbetörés miatt.

Az elmúlt években Kínában sok kis bányát bezártak, másoknál kötelezték a tulajdonosokat a biztonsági körülmények javítására, a mulasztókat szigorú felelősségre vonással fenyegették meg. Ennek ellenére csak 2010-ben több mint 2400 bányász halt meg bányabalesetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!