Külföld

2011.06.08. 08:28

Sok halott és kitelepített a kínai áradásokban

Peking - Huszonnégyre emelkedett a Kína déli és keleti részein pusztító heves esőzések áldozatainak száma, az áradások miatt több mint 100 ezer embert kellett kitelepíteni otthonából - közölte szerdán a Hszinhua hírügynökség.

MTI

A halálesetek többsége a délen található Kujcsou (Guizhuo) tartományban történt, ahol eddig huszonegyen haltak meg és 100 ezer embernek kellett elhagynia otthonát az elmúlt pár napban - tudatta a hírügynökség. Itt további harminc személy után kutatnak, ami jelzi, hogy az áldozatok száma még emelkedhet. A tartományon belül Vangmo (Wangmo) megye számít a leginkább katasztrófa sújtotta területnek, ide mentőcsapatot küldött a központi kormány. A hét második felében újabb heves záporok várhatóak a helyi meteorológiai ügynökség előrejelzése szerint.   
   
A csapadék beköszönte előtt több millió hektárnyi mezőgazdasági területet érintett az aszály Csiangszu (Jiangsu), Hunan, Hupej (Hubei), Csianghszi (Jiangxi) és Anhuj (Anhui) tartományokban. Az öt tartomány vetésterülete az ázsiai ország teljes rizstermesztésének a felét adja.  A kínai gazdák abban bíznak, hogy az esőzés pozitív hatással lesz a rizstermesztésre, melyet a korai szezonban szárazság sújtott, a termés pedig mindössze 16 százalékát tette ki a tavalyi 196 millió tonnás éves mennyiségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!