Külföld

2011.07.06. 06:52

Lezuhant egy teherszállító repülőgép Afganisztánban

Kabul - Lezuhant egy teherszállító repülőgép kedd éjjel Afganisztánban, amelyet a nemzetközi haderő üzemeltetett; a személyzet vélhetően nem élte túl a balesetet - közölte az afgán főváros nemzetközi repülőterének igazgatója.

MTI

A repülőgép a tájékoztatás szerint Azerbajdzsánban szállt föl, és a Kabultól északra fekvő bagrami támaszpontra vitt utánpótlást az Afganisztánban állomásozó nemzetközi haderőnek (ISAF). A baleset az északkeleti országrészben történt, Kabultól 50 kilométernyire; a repülőgép - kabuli belügyminisztériumi forrás szerint egy IL-76-os nyolc emberrel a fedélzetén - 3800 méteres magasságban nekiütközött egy hegyoldalnak, és felrobbant.
   
A baleset helyszínén állítólag nagy tűz ütött ki. A tájékoztatás időpontjában a mentők még nem értek oda a helyszínre, ezért biztosat nem lehet tudni, de feltételezik, hogy a repülőgép személyzete életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!