Külföld

2012.03.24. 13:44

Nem lesz gyárbezárás az Opelnél 2014-ig

Az Opelnél 2014-ig nem lesz gyárbezárás - jelentette ki a társaság elnöke a Bild című lap szombati számában.

MTI

"Korábban szerződésben vállaltuk, hogy 2014-ig nem lesz gyárbezárás, és ez most is érvényes" - mondta szombaton Karl-Friedrich Stracke elnök.

Előzőleg több német lap is arról írt, hogy a 2010-es elbocsátási hullám után hamarosan további két üzemet számolhatnak fel a veszteséges európai autógyártó cégnél: a németországi Bochumban és az angliai Ellesmere Portban működő üzemet zárhatják be.

Mindamellett az Opel elnöke utalt arra, hogy folynak az egyeztetések arról, miként lehetne nyereségessé tenni a céget, de bezárások nincsenek napirenden. Stracke szerint a stratégia része, hogy jobban kihasználják a kapacitásokat, növeljék a jövedelmezőséget. Az Opel 2014-ig 30 új modellt tervez piacra dobni, erre 11 milliárd eurót szánnak. Emellett új piacokat is igyekeznek meghódítani, többek között Kínában, Ausztráliában, Izraelben.

Stracke az interjúban kifejtette, hogy reményei szerint 2-3 hónap múlva prezentálni tudják a társaság jövőjét érintő konkrét terveket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!