Külföld

2012.03.30. 05:33

Újabb amerikai dróntámadás Pakisztánban

Legalább négy feltételezett lázadó fegyveressel végzett egy pilóta nélküli amerikai repülőgép Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal határos régiójában péntek hajnalban, miután két rakétát is kilőtt egy épületre.

MTI

A Mirámsáh - a város a tálibok egyik menedékének számító törzsi terület, Észak-Vazirisztán központja - piacának közelében lévő lakóház elleni csapás pánikot keltett a lakosság körében. A helyszínre szirénázó mentőautók érkeztek, s több holttestet szállítottak el a légicsapás helyszínéről. Helyi jelentések szerint újabb csapások is lehetségesek, mivel több repülőgépet is láttak a levegőben körözni.

Iszlámábád bírálja az amerikai dróntámadásokat, miután novemberben 24 pakisztáni katona halt meg egy ilyen amerikai csapásban, ugyanakkor a kormány állítólag titokban támogatja a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) programját.

Az amerikai hadsereg, illetve a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) Afganisztánban állomásozó drónjaival 2004 óta rendszeresen intéz csapásokat a tálibok és az al-Kaida tagjai ellen. Az utóbbi évek támadásai főleg Észak-Vazirisztánra összpontosultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!