Külföld

2012.04.28. 12:45

Két magyar állampolgárságú férfit raboltak el Szíriában (frissítve)

Két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek szombatra virradó éjszaka Szíriában - közölte a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.

MTI

Szijjártó Péter kora délutáni közleményében azt írta: a Külügyminisztérium és a Terrorelhárítási Központ (TEK) arról tájékoztatta a Miniszterelnökséget, hogy helytálló az információ, amely szerint két Szíriában dolgozó magyar állampolgárságú férfit ismeretlen fegyveresek szombatra virradó éjszaka elhurcoltak.
"Magyarország minden esetben gondoskodik a külföldön bajba került magyarokról, így Orbán Viktor miniszterelnök utasításának megfelelően a magyar hatóságok felvették a kapcsolatot a külföldi társszervekkel, és minden lehetőséget kihasználva dolgoznak a helyzet megoldásán" - írta a szóvivő, hozzátéve: a TEK szakemberei arra is készek, hogy megfelelő időben a térségbe induljanak információt gyűjteni.
"Az ügy sikeres kezelése érdekében további információt egyelőre nem áll módunkban közölni" - zárta közleményét Szijjártó Péter.

Két magyart rabolhattak el

Orbán Viktor kormányfő arra utasította a Külügyminisztériumot és a Terrorelhárítási Központot (TEK), hogy ellenőrizzék az információ valóságtartalmát, és a szükségessé váló intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg - mondta Szijjártó Péter, aki bővebb tájékoztatást későbbre ígért.
Az MTI-nek a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője, Kaleta Gábor azt mondta, az üggyel kapcsolatban mindent a Miniszterelnökség kommunikál.
Az MTI kereste Magyarország szíriai nagykövetségét is, ott azonban egyelőre senkit sem sikerült elérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!