Kultúra

2009.01.05. 03:28

Micimackó-előadás több szépséghibával

<b>Veszprém</b> - A. A. Milne Micimackó című művét mutatták be a Gór Nagy Mária Színitanoda végzős növendékei a közelmúltban a Petőfi Színházban.

Gaál Julianna

Egy olyan népszerű műhöz nyúlni, mint a számos formában feldolgozott Micimackó, meglehetősen kockázatos vállalkozás. Mert a film készítői még annak idején megalkották Malackát vagy Fülest, és most már a csapból is ők folynak, akár tudomásul vesszük, akár nem. 

A GNM színitanodások nem ragaszkodtak szigorúan a mindenki által ismert karakterekhez, ami egy rendszeres Micimackó-fogyasztó számára kicsit talán zavaró volt, de az előadásnak nem ez volt a szépséghibája.

Meglehetősen illúzióromboló volt, hogy a színház spórolósra vette a figurát, díszlet egyáltalán nem volt, az erdőt a háttérre vetített kép jelezte. Persze, nincs is minden esetben szükség díszletre, de ekkor nem árt, ha a színészi játék elfeledteti a nézőkkel a látvány hiányát. Ezen az előadáson sajnos nem ez történt. 

Talán Micimackó butuska, de szerethető karakterét formálta meg jól az egyik televíziós humorfesztiválról ismert Szabó Kristóf, és nagy sikere volt a Fülest játszó Csáki Péternek, de a többiek néhány jól eltalált poéntól eltekintve meglehetősen halovány teljesítményt nyújtottak.

A kétfelvonásos előadás végére mintha összeállni látszott volna a színdarab, de akkor már késő volt. 

Malacka szerepét Sándor Adrienn, Kangát Juhász Tünde, Tigrist Somogyi István, Zsebibabát Ledneczky Anikó, Nyuszit Benkő Barbara, Bagolyt Gazda Zita, Róbert Gidát Egyed Zsuzsa játszotta, a darabot Sztarenki Pál állította színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!