Kultúra

2009.05.21. 02:28

Deportált családok históriája

Veszprém - A második világháború után kitiltott családok történetét örökítette meg Hantó Zsuzsa, könyvének bemutatója a közelmúltban volt a levéltárban.

Gaál Julianna

A szerzővel és munkatársával, Bank Barbarával Kahler Frigyes beszélgetett. A második világháború végén a magyar társadalom fenekestül felfordult, ez volt az úgynevezett veszélyeztetett demokrácia időszaka. Egy olyan demokráciáé, melyet nem engedtek megszületni sem, fogalmazott Kahler Frigyes jogtörténész. 

A társadalom egy olyan emberhez hasonlított, aki kívülről egészségesnek látszik, ám a ráksejtek már elkezdtek burjánzani a szervezetében. Ezzel az időszakkal foglalkozik Hantó Zsuzsa Kitiltott családok című műve, mely családok életének epizódjait villantja fel.

A februárban megjelent könyvhöz térképet is csatoltak, melyen a deportált családok lakóhelyét jelölték meg. A cd-melléklet tartalmazza a budapesti kitelepítettekkel kapcsolatos adatbázist.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!