Kultúra

2009.08.14. 02:28

Kisprózák kötetben

Balatonfüred - A városban élő Nagy Adrienn prózaírónak a napokban jelent meg A kő reszketett címmel az első kötete, amelyet saját rajzai illusztrálnak.

Kellei György

Nagy Adrienn rövid, tömör novellái a Napló hasábjain jelentek meg első alkalommal nyomtatásban. Az írónő fáradhatatlanul kószál a világban, és szorgalmas utazásai közben szüntelenül figyel, szemlélődik, különösen az abszurd, fonák helyzetekre reagál érzékenyen, választ keres az emberi magatartásokra, a meghökkentő társadalmi jelenségekre. 

Írásaiban az élet és a lélek különböző megnyilvánulásait rögzíti, időnként alapos részletességgel, hol kívülállóként, hol az események részeseiként. Mikropillanatokat örökít meg, futó látleleteket ad. Mély empátiával, filozofikus gondolatisággal, találó nyelvezettl és stiláris finomsággal ábrázolja élményeit, közli következtetéseit. Hétköznapi, extrém történetei felzaklatják az olvasót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!