Kultúra

2009.11.30. 15:33

Ünnepelt a Bárczi iskola

Veszprém - Egy pedagógus és négy diák vehetett át Bárczi-díjat a Bárczi caritas gálán a Hemóban.

Mátyus Tamás

Az idei gála más, mint az eddigiek, hiszen a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját.

Megszámolni sem lehet azokat a gyerekeket, fiatalokat, akik ebben az intézményben kaptak sok segítséget, bíztatást és támogatást ahhoz, hogy a világba úgy tudjanak beilleszkedni, hogy minél kevesebbé sérüljenek - fogalmazott Némedi Lajos önkormányzati képviselő, az oktatási és ifjúsági bizottság elnöke.

Horváth Éva, az intézmény igazgatója elmondta, mindig igyekeznek emberséggel, türelemmel és alázattal közelíteni a rájuk bízott gyerekekhez és bíznak abban, hogy boldog felnőttek válnak majd belőlük.

A gálán kiosztották a Bárczi díjat is, amit idén az iskoláért végzett lelkiismeretes munkájáért a pedagógusok közül Sándorné Kövesy Ágnes, míg a tanulók közül Németh Diána, Takács Noémi, Schofhauser Brigitta és Nagy András vehettek át.

Az ünnepi gálán fellépett az iskola furulyacsoportja és énekkara, továbbá számos vidám táncos produkcióban lehetett része a közönségnek, akiket az alsósok például a színpadon kialakított padlásra invitáltak, ahol tanáraik segítségével felidézték a gyermekkor emlékeit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!