Kultúra

2010.02.05. 18:58

Költőverseny tizennyolcadszor

Balatonfüred - Tizennyolcadik alkalommal hirdeti meg a Salvatore Quasimodo Közalapítvány magyar nyelven verselők számára a Quasimodo költőversenyt, az idei újdonság az lesz, hogy a nyertes az Unesco párizsi központjában is bemutatkozhat.

Gaál Julianna

Mindezt Bogyay Katalin, Magyarország kijelölt Unesco nagykövete jelentette be, aki kimondottan a rendezvény alkalmából tartott sajtótájékoztatóra érkezett hazánkba.

Bogyay Katalin elmondta továbbá azt is, a 2010-es év két fő témája a biodiverzitás és a kultúrák közeledése lesz az ENSZ-ben. Ez utóbbinak kiváló példája a tóparti városban minden évben megrendezett magyar-olasz költőverseny, ezért a győztesnek lehetőséget biztosítanak arra, hogy Párizsban is bemutatkozzon. 

- Széleskörű összefogás eredménye az idei rendezvény - emelte ki Bóka István polgármester -, melyet a Magyarországi Olasz Kultúrintézet és a Herendi Porcelánmanufaktúra is támogat. A költőversenyre két magyar nyelvű, kiadatlan, más pályázatokon nem díjazott és nem említett művel lehet jelentkezni a polgármesteri hivatalban május 31-ig.

A Quasimodo költőverseny mellett hetedik alkalommal idén is meghirdetik a Bertha Bulcsú pályázatot, mely a Balaton természeti és kulturális értékeinek, valamint a térség mai állapotának, gondjainak irodalmi bemutatására hivatott. A felkért írók irodalmi riport kategóriában pályázhatnak augusztus 1-jéig. A két díjat gálaműsor keretében szeptember 4-én osztják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!