Kultúra

2010.02.12. 15:21

Tíz éves az Arany János Tehetséggondozó program

Budapest - A hétvégén rendezik a tíz éves Arany János Tehetséggondozó Program jubileumi ünnepségét.

Napló

2000-ben 13 középiskolában (elsősorban gimnáziumokban) és kollégiumban indultak Arany-os előkészítő évfolyamok. A program alapító intézménye a Lovassy László Gimnázium és a Veszprémi Középiskolai Kollégium. Jelenleg 23 intézménypárban zajlik a program, évenként közel 600 belépő, évi 3000 tanuló részvételével.

Az elmúlt 10 évben mintegy 5000 tanuló részesült és részesül a program kiemelt pedagógiai, kulturális és szociális szolgáltatásaiban, a felsőoktatási intézményekbe felvettek aránya minden évben 90 százalék körüli. Az Arany János Tehetséggondozó Programban a résztvevő tanulók térítésmentesen vizsgázhatnak nyelvből, tehetnek le ECDL informatikai vizsgát, és ingyenes számukra a jogosítvány megszerzése is.

A Magyar Tudományos Akadémián és a Táncsics Mihály Kollégiumban szervezett február 12-13-i rendezvényre meghívást kaptak a programban résztvevő intézmények vezetői, a 2005-ben érettségizett Arany-os diákok. Átadják a Tehetségért Mozgalom által alapított Pro Talento (A tehetségért) kitüntetéseket azoknak, akik kiemelkedő szerepet töltöttek be az intézményekben folyó pedagógiai munkában.

Veszprém megyében a megyeszékhelyen és Pápán is működik tehetséggondozó program. A veszprémi intézménypáros  a Lovassy László Gimnázium és a Veszprémi Középiskolai Kollégium pedagógusai közül az ünnepségen Muraközy Péterné részesült Pro Talento elismerésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!