Kultúra

2010.03.22. 15:04

A kulisszák mögött - Perlaki Róbert díszlettervező előadása

Veszprém - A Veszprém-Cserháti Társaskör Kulturális Egyesület vendége volt Perlaki Róbert, a Petőfi Színház örökös tagja, szcenikusa, díszlettervezője.

Gombkötő Natália

A Lovassy gimnáziumban rendezett beszélgetésen a színház világa iránt érdeklődők bepillantást nyerhettek a kulisszák mögé Perlaki Róbert révén.

Magával hozta a Veszedelmes viszonyok, a Pillantás a hídról, a SingSingSing, a Montmartrei ibolya és az Oidipusz király díszleteinek makettjeit, melyekről történeteket és kulisszatitkokat hallhattak a résztvevők.

Perlaki Róbert a veszprémi Petőfi Színházban 1961-ben járt először, ekkor szerezte első színházélményét A kőszívű emberi fiai előadáson. Annyira megtetszett neki a színház világa, hogy eldöntötte, ott szeretne dolgozni.

Rövidesen, még 1961-ben munkát kapott, mint világosító. Hosszú évek alatt a ranglétra minden fokát végigjárta, volt fővilágosító, világítási felügyelő, világítás tervező, 1980-tól pedig szcenikai vezető, díszlettervező lett.

A díszlettervezést alkalmazott művészetnek tartja. Körülbelül 730 előadást hozott létre, két egyformát egyszer sem tervezett, mondta. 2004-től a Petőfi Színház örökös tagja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!