Kultúra

2010.04.28. 16:54

A pedagógusképzést segítik

Veszprém - A közép-dunántúli régió pedagógusképzését segítő szolgáltató és kutatóhálózat kialakítása címmel uniós támogatással indult projekt márciusban az egyetemen.

Varga Andor

A Pannon Egyetem pályázatot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program (Támop) 4.1.2B kiírására, 110 millió forint összegű támogatást nyert el.

A márciusban indult, másfél éves projektben a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának Neveléstudományi Intézete a Dunaújvárosi Főiskolával és a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolával dolgozik együtt, emellett a programban 33 közoktatási intzmény vesz részt.

A projekt a pedagógusképzést folytató felsőoktatást végző intézmények munkájára épül. Célja a pedagógusképzés tartalmi megújítása, a képzők felkészítésének fejlesztése és a pedagógusképzést támogató szakmai szolgáltató- és kutatóközpont kialakítása.

A projektet ismertető sajtótájékoztatón dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora elmondta, a pedagógusok képzésén az ország jövője múlik, ez a program lehetőséget biztosít alkalmas szakemberek képzésére.

Dr. Czakó Kálmán, a Pannon Egyetem docense, a projekt vezetője hangsúlyozta, szolgáltató - és kutatóhálózatot hoznak létre, öt területre koncentrálva: kutatás-fejlesztés, foglalkoztatás és munkaerőpiac, nemzetközi kapcsolatok és határmentiség, esélyegyenlőség, valamint nyilvánosság, igazságosság, erkölcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!