Kultúra

2010.04.29. 12:45

Tarján Zsófia és Hernádi Judit egy színpadon

Egy színésznő lánya címmel közös zenés előadáson mutatkozik be Hernádi Judit és lánya, a Cenobite zenekar énekesnőjeként ismert Tarján Zsófia. A hivatalos premierre május 12-én kerül sor a budapesti Thália Színházban.

zaol.hu

Az előadás a címnek megfelelően egy anya és lánya viszonyát meséli el sok zenével, rajzfilm-betétekkel, s rengeteg humorral. A színpadi mű Verebes István Maya című könyve alapján készült. Az ősbemutatót a fiatal rendező-koreográfus Jaross Viktória állította színre.  

A regényben, így a zenés előadásban is Hernádi Judit saját, igaz történetei mellett képzelt események is szerepelnek. A darabbéli anya egy híres színésznő, aki egy róla készülő könyvhöz mondja magnóra életének sorsfordító pillanatait. Az önvallomások megmutatják az ünnepelt színésznő kulisszák mögötti arcát, aki sok millió nőhöz hasonlóan megélt szakmai és magánéleti sikereket, kudarcokat, mint ahogyan szerelmeket és csalódásokat is egyaránt. Párhuzamosan a színésznő lánya dalokban és rajzokkal mesél magáról. A két főszereplőt egy fal választja el egymástól, a zene az egyetlen összekötő kapocs közöttük.

A mondattöredékekből és dalokból, a rajzfilmes betétekből és a családi fotókból rajzolódik ki egy anya és lánya terhelt viszonya. A mindkét oldalról megszülető vallomások feszítő kérdések színházon belül és kívül, amelyek arra keresik a választ, hogy merjük-e vállalni a szembesülést az élethazugságainkkal, és hogy meg tudunk-e a másiknak bocsátani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!