Kultúra

2010.05.17. 17:01

Szeretetet tükröző fotók

Tihany - Nem egyszerű sajtófotókkal van dolgunk, ez fotóművészet. Az ember iránti elmélyült szeretetet tükrözi valamennyi felvétel - nyitotta meg dr. Csókay András agysebész Andrónyi András kollégánk fotókiállítását.

Martinovics Tibor

Az emberi agy a világ összes információját képes felfogni, ám ezeket nem tudjuk a megfelelő időpontban előhívni. A kiállított képek gazdagítják a belső világunkat, segítenek az emlékezésben, hiszen erős érzelmi és motivációs pecsétek.

Szinte valamennyi képen emberek portréja látható, mégis ezek az arcok túlmutatnak az egyes ember történetén. Az arcokról tükröződik: valamennyien Isten gyermekei vagyunk - e szavakkal nyitotta meg a Rege cukrászdában a hétvégén nyílt kiállítást Csókay András, aki felidézte a fotóriporterrel kapcsolatos gyermekkori élményeit is.

A megyei lapnál végzett több évtizedes fotóriporteri tevékenysége alatt készült felvételekből válogató tárlat képeiről Andrónyi András megjegyezte: a munkámat végeztem, azt rögzítettem, amit az élet hozott. 

A végtelenhez való kapcsolatok nélkül elsodornak minket az elemek - mondta a megnyitón az éppen tomboló viharra reagálva dr. Korzenszky Richárd tihanyi perjel, aki megjegyezte: a felvételek a saját gyökereire emlékeztetik a szemlélődőt, arra, hogy mindenkinek több gyökere van.

A kiállítás július 11-éig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!