Kultúra

2010.06.24. 16:42

Oláh Ibolyának az élet édes méreg

Veszprém - De jól táncolok, nem? - kérdezte nevetve, olyan ibolyásan, amikor éppen elfelejtette a dalszöveget, s helyette inkább táncával szórakoztatta a közönséget. A Buhim-völgyi szalon 88. vendége Oláh Ibolya volt.

Kiss Nikolett

A Megasztár első szériájának második helyezettje pont olyan volt, mint ahogy megismerhettük: kissé öntörvényű, vagány, de mindenekelőtt őszinte, s akkor arról a cigis-reszelős mélyen búgó hangjáról még nem is beszéltünk. Talán éppen ezért jelentett igazi felüdülést, s talán éppen ezért nem ment el mellette szó nélkül senki: szinte egyetlen ember nem akadt a szalon vendégei közül, aki legalább egy ölelés erejéig ne ment volna oda az énekesnőhöz.

No de nézzük a dalokat: a most megjelent harmadik lemezről (El merem mondani) az Anyámnak, a Baby, aztán egy Szenes Iván-dal, Ibolya nagy kedvence: ki nem volt soha még úgy szívből szomorú, aztán a második album címadója, a Nekem az élet édes méreg, a Hiba bennem van, az Élet az élet alatt, no meg a végén a közönség kérésére ráadásként még egyszer a Baby.

A dalok közt a házigazda, dr. Bősze Ferenc faggatta az énekesnőt. A rövid beszélgetésből kiderült: Ibolya örül, hogy nem 1998 lett számára a befutás éve, hanem 2004, a Megasztár. Kedvencei közt a Tankcsapdát, Ákost és a Kispál és a Borzot említette: nívós zenekarok, jó szöveget írnak, nem tinglitanglit. Beszélt a Szurdi Miklós rendezte Aidáról is, amelyet most újra játszanak. Örülök, hogy megy tovább az Aida, de még kellett volna idő, hogy elkészüljünk  fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!