Kultúra

2010.07.06. 19:42

Amerikai-magyar kórusest

Veszprém - Színvonalas amerikai-magyar kórusestnek adott otthont a Szent Mihály Bazilika a közelmúltban.

Deák Dóra

Veszprém Város Vegyeskara az amerikai California Redwood Corale vegyeskórussal adott emlékezetes, teltházas koncertet. Kodály Zoltán Missa Brevis című darabja volt hallható a két együttes közös előadásában, amelyet az argentin származású Daniel Canosa és Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya vezényeltek.

A California Redwood Corale kórus több koncertet is adott idén Magyarországon, többek között a Mátyás templomban is fellépett Kodály Missa Brevis című művével. A Zamárdiban vendégeskedő kórus a Vivace Nemzetközi Kórusfesztiválra szeretett volna jönni Veszprémbe, de mivel az idén elmarad, így került kapcsolatba Veszprém Város Vegyeskarával.

A hangverseny első részében a két kórus önálló műsorában gyönyörű magyar és amerikai egyházzenei kompozíciók szólaltak meg, általuk az együttesek betekintést engedtek saját kóruskultúrájukba is. Koós Anita orgonán, David Manley zongorán kísérte az énekkarokat. A felejthetetlen élményeket nyújtó koncerten Bonnie Brooks (szoprán), Dorn Tibor Dávid (tenor), Paul Murray (bariton), Samantha Montgomery (szoprán), Sarah Saulsbury (szoprán) működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!