Kultúra

2010.07.16. 19:08

Jubilál a Pegazus

Pápa - Öt évvel ezelőtt alakult, ma már a megye elismert magán bábszínháza a Pegazus. Ennél azonban még több is: a teátrum művészei városi ünnepségeken, társadalmi ünnepeken lépnek fel, és a kezdetek óta megrendezik a nyári parádét is.

Nagy Imre

Az idei, immár az ötödik péntektől vasárnapig tart, és a hagyományoknak megfelelően gazdag program várja a gyerekeket, illetve a családokat.

Pénteken délután díjkiosztó ünnepre hívták a Piktor gyermekalkotói pályázat győzteseit, akiknek munkáiból kiállítást nyitottak. Közben Bendőtömő termékkóstolóval lepték meg az ínyenceket, majd zártkörű díszelőadást tartottak a pályázat díjazottjainak. Este tűzzsonglőrök színesítették a programot, és izgalmas éjszakai játék, bátorságpróba volt a Huhogó is.

Szombaton a Várkertben már reggel kézműves játszóház, majd vidám nyitóceremónia várja a kicsiket. Szintén hagyomány a báb- és dokumentumkiállítás, ami idén nagy mackótárlattal egészül ki. Késő délelőtt a Kőris együttes táncoltató koncertet tart, de itt lesz Dvorák Gábor pantomimes is. A délután háromórai jubileumi ajándékműsor előtt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mond köszöntőt, majd játékos ügyességi próba zárja a napot.

Vasárnap reggel ismét a kézműves játszóházé a főszerep, majd bábburleszket mutatnak be a Pegazus Színház művészei. Ezt játékos ügyességi erőpróba követi, majd egy zenés bábjátékot kapnak ajándékba a gyerekek. A játékos jubileumi próba után pedig pihenésképpen Csacsogányok és Kaballó koncert, zenés interaktív játék zárja a fesztivált.

A kiegészítő programok közt nosztalgia játszóház, tini játékház, állatetető, babasátor, számos játéktér, szülőmegőrző és rejtvények várják az érdeklődőket. A színház nyári fesztiváljának rendezvényeire az egész megyéből várják a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!