Kultúra

2010.07.16. 18:11

Megnyíltak a borhetek

Zánka - A lovasudvartól indultak el a hagyományok szerint péntek este a helyi és környékbeli népdalkörök, néptáncegyüttesek, és a borlovagok, hogy menetükkel szórakoztassák az üdülővendégeket.

Varga Ibolya

A helyi borászok pavilonjait a strand mellett állították fel. Itt kapott helyet a nagyméretű sátor és benne a színpad.

A halásznapok és borhetek megnyitó ünnepségén dr. Bóka István országgyűlési képviselő, Balatonfüred polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy nagy érték a helyben megtermett, kiváló minőségű bor.

Ez a termék sok ember jövedelmét biztosítja és még több szórakoztatásának a kelléke. A borvidék szőlőkultúrája régi hagyományokon alapul, egyre korszerűsödik és vonzó része az idegenforgalomnak is.

Filep Miklós, Zánka polgármestere arra emlékezett, hogy hajdan halászok is nagy számban éltek a településen, ezért az ő emléküket is őrzi ez a két hét, melynek elmaradhatatlan része a szombat reggeli horgászverseny, melyet mindig a halászléfőző-verseny követ.

A megnyitó után a menetben is résztvevő együttesek adtak gálaműsort. A hónap utolsó napjáig minden este színvonalas műsorral várják az érdeklődőket és az üdülővendégeket a borászok.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!