Kultúra

2010.09.21. 19:03

Gondozni kell a tehetségeket

Veszprém - Huszonhárom iskola, tizenhét kollégium képviseltette magát az Arany János tehetséggondozó program konferenciáján, melynek a Lovassy László Gimnázium adott otthont.

Németh F. Bernadett

A részt vevő pedagógusok érdekes témákat feszegettek a műhelymunka során. Így például az iskolai agressziót, illetve a serdülőkori értékrend-változásokat.

Mivel a tehetséggondozó programban jobbára az elitintézmények vesznek részt, a tanácskozás inkább az értékrendváltozás körül zajlott, hiszen az iskolai agresszió fizikális megjelenése nem jellemző ezekre az iskolákra, tudtuk meg Schultz Zoltántól, a Lovassy gimnázium igazgatójától.

A program idén tízéves, ezért tavasszal átfogó monitoringot végeztek a gyakorlati hasznáról. Megállapították, hogy az alapcélok - felsőoktatási intézménybe való bejutás, nyelvvizsga, autóvezetői engedély megszerzése, LCD-vizsga - maradéktalanul megvalósultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!