Kultúra

2010.09.24. 08:30

Szent Mihály-napi búcsú

Veszprém - Népművészeti vásár, kézműves-bemutatók és kulturális programok várják vasárnap egész nap a veszprémi várban immár második alkalommal megrendezett Szent Mihály-napi búcsú látogatóit.

Halmos György

Debreczenyi János polgármester elmondta, hogy a búcsút az egyház és az önkormányzat együtt rendezi. A programhelyszínek az Óváros tértől a bazilikáig terjednek. Nagy Károly kanonok arról beszélt, hogy míg a Gizella-napok rendezvénye tavaszi kezdésként is értelmezhető, úgy a Szent Mihály-napi búcsút jelképesen fel lehet fogni az év végi pihenés kezdetének.

A rendezvénysorozat szombaton este a Szent Mihály-bazilika kórusa és a várpalotai Pastorale kamarakórus koncertjével veszi kezdetét. A tavalyihoz képest a helyszínek száma bővült, és több árus jelentkezett, mint az elmúlt esztendőben. A szervezők úgy próbálták összeállítani a programokat, hogy minden korosztály megtalálja az ízlésének megfelelőt, hiszen lesznek gyermekprogramok, kézművesprogramok, táncház, kis pásztorok versenye, illetve a Sanguis martyrum szimfonikus rockballada a váci Kitez zenekar előadásában.

Nagy Károly kanonok szólt arról is, hogy jövő héten ünneplik a Szent Mihály-bazilika felújításának 100. évfordulóját, ennek alkalmából több programot szerveznek, konferenciát és kiállítást is tartanak. A sajtótájékoztatón részt vett Niederhoffer Zoltán, a református egyházkerület lelkészi tanácsosa, aki a jelen levő újságírókkal közölte, hogy október 10-én hálaadó istentiszteleten emlékeznek meg a veszprémi református közösség megalapításának 450. évfordulójáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!