Kultúra

2010.11.19. 20:43

A kíváncsiság és a kételkedés visz előre

Balatonalmádi - Öt szekcióban huszonkilenc diák verseng a TUDOK regionális középiskolai tudományos diákköri konferencián pénteken és szombaton.

Kiss Nikolett

A Kutató Diákok Országos Szövetsége XI. alkalommal rendezi meg a regionális seregszemlét, melynek először adott otthont a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium. Az észak-dunántúli regionális fordulóban sok diákkal képviseltette magát a pannonhalmi bencés gimnázium, de Tatatbányáról, Pusztaszabolcsról, Tatáról, Székesfehérvárról, Veszprémből, Pápáról és Almádiból is neveztek diákok sok-sok érdekes témával.

Mint ahogy Kovácsné Fodor Veronikától, a házigazda intézmény vezetőjétől megtudtuk: a résztvevő diákok mintegy 25 százaléka jut tovább az országos megmérettetésre.

- Egyetemi oktatóként teljesen helyénvalónak tartom, hogy már a középiskolás diákoknak is megadasson a kutatás lehetősége - hangsúlyozta dr. Kristóf János. A rendezvény egyik fővédnöke, a Pannon Egyetem nevében a rektorhelyettes hozzátette: a kíváncsiság és a kételkedés viszi előre a világot, a tudomány fejlődését.

A rendezvényt köszöntötte Ráski Mihályné, az almádi önkormányzat oktatási referense és Nickl István, a Kutató diákok Országos Szövetségének elnöke is.

Női lapok régen és ma, Már nem félünk a sötétben, Sportorvoslás, táncpszichológia, Fújja a szél fújja: hogyan viszi a szél a vitorlást?, Kennedy és Hruscsov párharca a média tükrében, Elektroszmog - íme csak egy kis ízelítő azokból az előadásokból, amelyeket az öt szekcióban előadnak a középiskolás diákok. A kétnapos programba Balaton  parti séta és ír táncház is belefért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!