Kultúra

2010.11.20. 08:40

Konok vendég a szalonban

Veszprém - A tíz éve létrehozott Buhim Völgyi Szalon 91. vendége Konok Tamás Kossuth-díjas festő- és szobrászművész volt péntek este a Bősze család otthonában.

Horváth Éva

A 80 éves művésszel Vass László, a veszprém Vass-gyüjtemény alapítója beszélgetett. Konok Tamás a magyar festészetben és relief épületszobrokban a geometrikus absztrakció markáns képviselője, aki gyakran megküzd a művészet értelmének témájával, ugyanekkor színezett, vékony vonalakból építkező alkotásai lírai oldottságot jeleznek.

A Buhim Völgyi Szalon 2000 óta működik, több éve már közhasznú egyesületként is. A Veszprémi Akadémiai Bizottsággal és a Csermák Antal Zeneiskolával ugyanúgy együttműködnek, mint a Badacsonytördemicen működő Szeremley szalonnal. Idén még két programjuk lesz: hétfőn a Városházán Kádár Tibor festőművész Hitelesek című alkotásának bemutatója, illetve jövő pénteken vendégük lesz Bodrogi Gyula, a Nemzeti Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas színművész, rendező lesz a vendégük.
(A Buhim Völgyi Szalonról részletesen olvashatnak a Vasárnapi Naplóban).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!