Kultúra

2010.11.23. 16:44

Szentivánéji álom

Veszprém - A Petőfi színház péntek este mutatja be Shakespeare klasszikus vígjátékát, a Szentiváni álmot, Szergej Maszlobojscsikov rendezésében.

Balla Emőke

Az előadás négy jelenetét láthatta kedden a médianap közönsége: többek között megismerkedhetett a mesteremberekkel, amint éppen Pyramus és Thisbe komédiáját próbálják, bepillanthatott a négy szerelmes cívódásába és láthatta, hogyan ábrándul ki a tündérkirálynő, Titánia a szamárból, akibe előzőleg szerelmes volt.

Különleges, szép képekkel, zenével díszített előadás lesz a mostani, amit Szergej Maszlobojscsikov állít színpadra. Az ukrán rendező lapunknak úgy nyilatkozott: mindig következetesn igyekszik követni az eredeti darab logikáját, soha nem törekedett arra, hogy egy darabot eltorzítson, elferdítsen.


Az előadásban együtt játszik a színház igazgatója, Oberfrank Pál és a művészeti tanácsadó, Eperjes Károly. Oberfrank elmondta: nem igazgatóként, hanem színészként áll színpadra. Öröm együtt dolgozni, így találkozni a társulattal. Eperjes Károly több szerepet is alakít.  Ez egy igazi klasszikus darab, fontos a társulatépítés szempontjából. Felmérhetjük, hol tartunk ebben a munkában. Kíváncsi vagyok arra, a közönség miként fogadja az előadást, továbbra is úgy jön-e velünk, ahogy az elmúlt években, nyilatkozta.

Az előadás további szerepeiben Benczédi Sándort, Bajcsay Máriát, Horváth Zoltánt, Gere Dénes Ákost, Dobra Máriát, Trokán Annát, Nyirkó Istvánt, Szalma Tamást, Kéri Kittyt, Csarnóy Zsuzsannát, Tóth Loont, Vajda Károlyt, Szűcs Lászlót, Dominek Annát, Főző Dittát, Szűcs Krisztinát és Terescsik Esztert  láthatjuk. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!