Kultúra

2011.01.19. 17:29

Fontos a tehetség - Snétberger Ferencnek zenéltek a jelöltek

Veszprém - A megyeszékhely volt a hetedik állomása az Európai Roma Zenei Szakkollégium meghallgatás sorozatának, amelynek keretében nyáron a felsőörsi Camp Européban hat héten át tanulhatnak világhírű zenészektől a kiválasztott roma, illetve hátrányos helyzetű tehetségek.

Kiss Nikolett

- Eddig már legalább harminc gyerek van, akit fel lehetne venni, de még tovább folynak a meghallgatások legalább tíz helyszínen  - mondja  a tehetségek kiválasztását irányító világhírű zenész, aki nemzetközileg elismert, példaértékű iskolát kíván teremteni.

 

Az Európai Zenei Szakkollégiumban Felsőörsön Snétberger Ferenc vezetésével világhírű tanároktól tanulhatnak a gyerekek. Eddig mintegy 150 jelentkezőt hallgattak meg többek között Budapesten, Miskolcon, Szegeden, Salgótarjánban és Szolnokon. A kiválasztás még folytatódik: Erdélyben, Felvidéken, Újvidéken, valamint a  magyarországi kisebb településeken is tartanak még meghallgatásokat. Összesen hatvan tehetséges roma és nem roma fiatalt vesznek fel idén.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!