Kultúra

2011.01.31. 14:31

Két új kiadvány szemléje

Veszprém - A helytörténeti kutatás egy olyan szerteágazó terület, amelyre kiemelten igaz, soha nem lehet befejezni, csak abbahagyni.

Szabó Zsuzsanna

Ezekkel a szavakkal köszöntötte Brányi Mária alpolgármester a jelenlévő vendégeket a Veszprémi Szemle tizennyolcadik és tizenkilencedik számának bemutatóján az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében. Mint mondta, fontosnak tartja ezeket a kiadványokat, hiszen sok mindent megtudhatunk belőlük a város történetéről.
 
A várostörténeti folyóirat két most megjelenő kiadványát dr. Tölgyesi József főszerkesztő mutatta be, majd megköszönve kollégái eddigi munkáját, bokros teendőire, és időhiányra hivatkozva leköszönt tisztségéről, amit ezentúl dr. Csiszár Miklós, a folyóirat kuratóriumi bizottsági tagja tölt be. Az előadáson ezt követően Jákói Bernadett és Becze Csaba, a Veszprémi Szemlében szereplő két tanulmány szerzője beszélt munkájáról, kutatásairól. 




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!