Kultúra

2011.02.22. 11:31

Füstszünet az iskolában

Csetény - A közelmúltban több napon keresztül füst gomolygott az iskola épületében, emiatt tanítási szünetet rendeltek el a csetényi intézményben.

Tremmer Tamás

Míg Kelet-Magyarországon a fűtés hiánya miatt, Csetényben éppen a fűtés megléte miatt kellett tanítási szünetet elrendelni a helyi iskolában. Az történt ugyanis, hogy a kazán miatt annyi füst volt az épületben, hogy másfél napig szüneteltették a tanítást.

Információinkat az iskola igazgatója, Németh Vilmos megerősítette. Úgy fogalmazott, hogy a 2002-ben vásárolt Carborobot kazán már többször is "visszaégett", de eddig egy gyors és alapos szellőztetéssel megúszták a dolgot. Most ennél súlyosabb eset történt.

A hét elején a kazánból nagyon kénes füst tört fel, amire még nem volt példa. Próbálták orvosolni az esetet, sűrűn szellőztettek, a gyermekek nyitott ablak mellett, nagykabátban voltak a termekben, és használtak közömbösítő légfrissítőket is, mindhiába. Csütörtökön még bementek a gyerekek az iskolába, mivel azonban a szúrós szag miatt már fej-, és gyomorfájásra panaszkodtak, három tanítási óra után hazaengedték őket, másnapra pedig tanítási szünetet rendeltek el. Szerencsére a 140 diák közül egyhez sem kellett orvost hívni.

 

 

Az eset nyomán szóltak a kéményseprőknek, a tűzoltóknak. Kiderült, a kazánban visszaégés történt. A hibát elhárították. Az épületet alaposan átszellőztették, hétvégén mindent kitakarítottak, a függönyöket átmosták, így a hétfői iskolakezdésre már csak nyomokban volt kénszag.

Az iskola igazgatója elmondta, mindent megtett annak érdekében, hogy zavartalan legyen a tanítás, de be kellett zárniuk. Az elmaradt tanítást szombaton pótolták. Időközben értesítették a kazán gyártóját is, mert szeretnének nyomára bukkanni, mi okozta a problémát, hogy a hiba többet ne fordulhasson elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!