Kultúra

2011.02.20. 19:07

RezZENések: szavak és képek szerves egysége

Veszprém - Nagy Tímea RezZENések című fotókiállítása nyílt meg a minap az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet Kisgalériájában.

Szabó Zsuzsanna

Nagy Tímea képei először monumentális méretükkel tűnnek ki, majd a kép és a szöveg szerves egysége az, ami beletalál az ember lelkébe  ezekkel a szavakkal köszöntötte Pálmann Judit, a könyvtár igazgatónője a kiállítás résztvevőit.
 
- A mai világban hatalmas káosz és zűrzavar uralkodik. Ez a kiállítás azonban segít abban, hogy megálljunk egy pillanatra és észrevegyük az élet igazi értékeit. Így méltatta a művésznő alkotásait Kálazi Ágnes reikimester, a kiállítás megnyitója.

Nagy Tímea képei útravalók, amelyek egy-egy tanmesét, bölcs tanítást rejtenek különböző formában és elhelyezésben. Elgondolkodtatóak, néhol megmosolyogtatóak, de mindenképpen léleksimogatóan hatnak. Emellett hűen tükrözik az alkotó mottóját: "A fotó arra hivatott, hogy felrázza a képzelőerőt..."

Az eseményen egzotikus hangszereken közreműködött Soós Arnold. A kiállítás március 18-ig tekinthető meg.
Nagy Tímea Veszprémben született, később Németországban is tanult. 2005 óta tagja a Bakony Fotóklubnak. A fényképezés mellett alternatív gyógymódokkal foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!