Kultúra

2011.04.14. 16:36

Olcsóbb jegyek a Veszprémfesten

Veszprém - Új névvel, de a megszokott minőségben idén nyáron nyolcadik alkalommal rendezik meg a Veszprémi Ünnepi játékokat, azaz a Veszprémfestet.

Balla Emőke

A világzenét játszó brazil Gilberto Gil, a londoni Incognito, a skandináv Nils Landgren, és a szenegáli Youssou N'dour lépnek fel a július 27. és 30. közötti fesztiválon, a klasszikus zenei estén a Concerto Budapest, Snétberger Ferenc és az Amadinda együttes szórakoztatja a közönséget.

Az 5000 és 8500 forint közötti jegyárak a tavalyihoz képest olcsóbbak, ismertette a Veszprémfest 2011 programjait bemutató sajtótájékoztatón Mészáros Zoltán fesztiváligazgató, aki azt is elmondta: a fesztivál tervezett költségvetése 115 millió forint (a tavalyi 142 millióval szemben), ám még 25 millió forint hiányzik, a központi  költségvetésből nem érkezett támogatás. A város 22 millió forintot biztosít, a fesztivál főtámogatója, az E.ON Hungária Zrt. 18 milliót.

Porga Gyula polgármester kiemelte, Veszprém a kultúra városa, az önkormányzat lehetőségeihez képest segíti a rendezvényt. Patay László, az E.ON Közép-Dunántúli Gázhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke hangsúlyozta: a fesztivál professzionalizmust, értéket, színvonalat képvisel, kötelességüknek érzik azt támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!