Kultúra

2011.05.16. 09:25

A Lovassy gimnázium a legeredményesebb

Kecskemét – A matematikaverseny országos fordulóján is eredményesen szerepeltek a veszprémi diákok. A MaTeGYe (Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány) az idén 22. alkalommal rendezte meg a Zrínyi/Gordiusz-matematikaversenyt.

Napló

Veszprém megyében közel 80 versenyző iskola 1500 diákja vett részt a 3–12. évfolyamon a megyei első fordulón. A kecskeméti országos döntőbe csak a versenyzők egy százaléka kapott meghívást, tájékoztatott Cz. Nagyné Bándi Klára, a versenyek megyei szervezője.

Az országos döntő Veszprém megyei díjazottjai: a negyedikes Leitold Anita 20. helyezett (veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola), a hatodikos Hardi Ádám 15. helyezett (veszprémi Dózsa György Általános Iskola) és Encz Koppány 19. helyezett (Kossuth iskola), a hetedikes Nagy Kartal 1. helyezett (Kossuth iskola) hibátlan dolgozattal és Stark Patrícia 10. helyezett (veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola).

A Zrínyi-verseny első fordulójának eredménye alapján Veszprém két általános iskolája, a Deák és a Kossuth az ország 2600 versenyen induló általános iskolája közül a legeredményesebb négy között szerepel kiemelkedő pontszámmal. A Deák iskola 2. helyezett – a legeredményesebb vidéki iskola címet kapta –, a Kossuth iskola 4. helyezett lett.

Nagyné Czaun Marianna, a Kossuth iskola tanára különdíjat kapott a felkészítő munkája elismeréseként.

A Lovassy gimnázium, miután megnyerte a középdunántúli régió legeredményesebb iskolája címet, az ország legeredményesebb négyosztályos gimnáziuma lett a Gordiusz-matekversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!