Kultúra

2011.05.04. 18:53

Nemzetközi táncsiker

Veszprém - Újabb sikereket értek el a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió táncosai. Ez alkalommal nemzetközi porondon léptek fel.

Szabó Zsuzsanna

A veszprémi táncosok hatvan fős csapattal vettek részt az áprilisi Európai Show Tánc Fesztiválon, Szerbiában, ahol immár XIX. alkalommal rendezték meg ezt a nagyszabású nemzetközi versenyt Magyarkanizsán, amelyen Románia, Magyarország, Szerbia, Horvátország, Olaszország, és Bosznia-Hercegovina táncosai képviseltették magukat. Magyarországról Veszprémen kívül még Sopronból, Szegedről, és Paksról érkeztek tánccsoportok.

A cholnoky-s táncosok tizenkilenc produkcióval léptek föl mini, youth, junior, és felnőtt korosztályban egyéni, páros, kiscsoportos és formációs táncokkal. Amelyik kategóriában elindultak, egy kivételével mindegyikben nyertek. Tizenöt első, egy második, kettő harmadik, és egy negyedik helyezést hoztak el.

Dr. Kiszelyné Czibik Tünde művészeti vezető kiemelte, hogy kettő vidéki versenyző csapatuk is szépen teljesített. A várpalotai Matrózok első helyezést, a balatonkeneseiek koreográfiája - nagyon erős mezőnyben - negyedik helyezést ért el.

A Stúdió a továbbiakban nagy erővel készül a júniusi Aldenhovenben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra, ahová a felnőtt, és gyermek csapatuk utazik.

Ezek is érdekelhetik