Kultúra

2011.05.10. 15:50

Örök készenlétben áll

Veszprém - A tűzoltók helyenként életüket, testi épségüket kockáztatva végzik munkájukat, amit Nagy Lajos fotóriporter képei hűen mutatnak be.

Mátételki András

A városházán nyílt kiállítás képei arról győzik meg az embert, hogy helyenként valóban az életük forog kockán, amikor közelébe mennek a lángoszlopnak, vagy éppen derékig járnak a maró vörösiszapban. A kiállítás megnyitóján elhangzott, hogy a 48 esztendős fotóriporter a szolnoki műszaki főiskola elvégzése után a Bálint György Főiskolán fotóriporterként végzett. Attól kezdve, egészen 2001-ig a Napló külső munkatársa volt, majd tíz éve a Magyar Távirati Iroda megyei tudósítója.

Húsz esztendővel ezelőtt kezdődött Nagy Lajos pályafutása, amikor előbb a veszprémi tűzoltók különböző rendezvényeit örökítette meg. Később a parancsnoktól kapott egy kézi rádiót, így az elsők között értesült arról, hogy hová riasztják a lánglovagokat, a barátait. Sokszor előbb ért ki a helyszínre, mint a tűzoltók. Ma is örök készenlétben áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!