Kultúra

2011.05.06. 08:11

Vb-re gyűjtenek a táncgálával

Várpalota - Vendégfellépőkkel "megerősített", nagyszabású gálára készül a várpalotai Queen Dance. A tánccsoport a rendezvény teljes bevételét a horvátországi világbajnokságra való kiutazásra fordítja.

Tremmer Tamás

Szenzációs eredményt ért el a Queen Dance tánccsoport az Európai Showtánc Szövetség (ESD) áprilisi Hungaria Open táncversenyén, amely a szövetség World Dance Masters Európa- és világbajnokság kvalifikációs versenye is volt egyben. Az ország egyik legszínvonalasabb mezőnyében a várpalotai gyerek és junior korosztályú versenycsapat a nevezett 25 koreográfiájukból tizenöttel arany, hattal ezüst, hárommal pedig bronz minősítést szerzett. A Pink Cadillac című produkciójuk gyémánt minősítést (Special Award nemzetközi különdíjat) kapott, amelyet a teljes mezőnyben a három legmagasabb pontszámot elért gyakorlat érdemelt ki.

 


 
Ezzel a kiváló teljesítménnyel 24 koreográfiájuk 42 táncosa szerzett részvételi jogot a május 18-22-ig a horvátországi Porecben megszervezett világbajnokságra. A verseny minden eddiginél nagyobb lesz, hiszen az európai, amerikai és ázsiai kontinens csapatai mellett Afrikából is kvalifikáltak táncosok. Porecbe 50 országból 4000 produkciót várnak.
 
A világbajnokságon a Queen Dance tánccsoport mindenképpen szeretne részt venni, csakhogy ennek költsége 3,5 millió forint, amit az egyesület saját forrásból képtelen előteremteni. Ezért a május 7-én 18.30-kor a Várpalota Városi Sportcsarnokban megrendezendő IV. Queen Dance-táncgála teljes bevételét a világbajnokságon részt vevő gyerek korosztályú csapat támogatására fordítják. A rendezvényre országosan ismert vendégművészeket hívtak, akik ingyen  lépnek fel, ezzel is támogatva a csapatot. A gálán a Queen Dance vadonatúj repertoárja mellett látható lesz Mészáros Árpád Zsolt musicalénekes (Operettszínház), a Kutyakölykök tánccsoport, Galambos Fecó bűvész, valamint Hrisafis Gábor artista is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!