Kultúra

2011.05.30. 14:27

Zenés kabaré a színházban

Veszprém - Túl a rivaldán címmel mutatja be zenés kabaréját a veszprémi Petőfi Színház, az olvasópróbát hétfőn tartották.

Balla Emőke

Mutassuk meg a színházat hátulról! - ez az alapötlete a Túl a rivaldán című zenés kabarénak. A Nemlaha György szerkesztő-dramaturg,  Péti Krisztina dramaturg, valamint a rendező, Szerednyey Béla által összeállított előadásban Molnár és Heltai történetek, versek, kuplék szerepelnek A színészek a színház szépségéről, intrikáról, férfi-nő kapcsolatokról beszélnek.

 



Olyan előadást kell létrehoznunk, amiben benne van a szív, mondta a hétfői olvasópróbán a rendező a színészeknek: Baranyi Péternek, Dominek Annának, Halas Adelaidának, Keller Jánosnak,  Módri Györgyinek és Szeles Józsefnek.  Érzelmes és finom játékot szeretnének létrehozni, nem vásárit, harsányat, frivolt; a nézők valószínűleg szeretni fogják a zenés produkciót. A díszletet Perlaki Róbert, a jelmezeket Harák Judit tervezi, korrepetítor Völgyesi Gyöngyi.
 
A Túl a rivaldán című előadást július 9-én a Historia kertben (az egykori Pajta-kertben) mutatja be a Petőfi Színház társulata, ősztől pedig a Latinovits-Bujtor Játékszínben látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!