Kultúra

2011.06.21. 19:56

Fotóművészeti tábor Veszprémben

Veszprém - A királynék városában rendezik idén a 28. Fotóművészeti Nyári Egyetemet - jelentette be Győri Lajos, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének (MAFOSZ) elnöke kedden, a Városházán tartott sajtótájékoztatón.

Szausev Xénia

A július 2. és 9. közötti rendezvénynek a Pannon Egyetem Központi Kollégiuma ad helyet, ahol a 112 jelentkezőt szállásolják el, és szakmai előadásokat tartanak - mondta Győri Lajos, a MAFOSZ elnöke, hozzátéve, a szövetség egyik legkiemelkedőbb programjai közé tartozik a tábor, melyet 17 éve rendeztek utoljára Veszprémben.

A részletes programról Mátyus Károly fotóművész, a rendezvényt szervező Bakony Fotóklub vezetője számolt be. Elmondta, a Nyári Egyetem programja lefedi a megye egész területét, fotótúrákat, előadásokat továbbá bemutatókat is szerveznek.

- Veszprém testvérvárosai közül Bottropból, Passauból, Sepsiszentgyörgyről valamint Ottignies-Louvain-la-Neuve-ből is várnak fotósokat az egyhetes rendezvényre - árulta el Porga Gyula polgármester, hozzátéve, az önkormányzat külön pályázatot hirdet a fotóművészeti nyári egyetem hallgatói részére, a Veszprémben készült képekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!