Kultúra

2011.06.20. 16:12

Kelet a pannon tájban

Balatonalmádi - Rendhagyó tárlat, egymást kiegészítő kiállításokkal, mindez különleges megnyitóval és autentikus török népzenével fűszerezve.

Halmos György

Így lehet összefoglalni azt a minapi programot, amelyen a pannon táj és a Kelet varázsa találkozott. A Pannónia Kulturális Központ adott otthont Boda Balázs és Oláh Kati festőművészek, valamint a különleges kilim nomád textíliák kiállításának. A Pannónia Kulturális Központban a Paloznakon alkotó Boda Balázs-Oláh Katalin művészházaspárnak volt már külön-külön tárlata, de együtt még nem láthatta a nagyközöség a műveiket.

A művészek képein a pannon táj mesés szépsége elevenedik meg, míg a kilimeken, azaz a nomád szőnyegeken a csodás Kelet varázsolja el a nézelődőket. A kilimek szőtt, csomózás nélkül készült szőnyegek és nomád használati tárgyak Közép- és Kisázsiából, a Kaukázusból és Észak-Afrikából.

A tárlat megnyitójában Kapitány Gábor kultúrantropológus egy régi nomád mesét olvasott fel. A megnyitó külön érdekessége volt a Kündje együttes fellépése, akik autentikus török népzenét játszottak. A kiállítás július 12-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!