Kultúra

2011.06.22. 18:53

Programokban nem lesz hiány

Veszprém - A Városi Művelődési Központ és Könyvtár (VMKK) eddigi legszínesebb nyári rendezvénysorozatával várja közönségét.

Szabó Zsuzsanna

Már javában zajlik a június elején kezdődött Veszprémi Nyári Fesztivál.

- A programok összeállításánál részben arra törekedtünk, hogy minél szélesebb közönséget szólítsunk meg, részben pedig, hogy az országosan ismert fellépők mellett a helyi művészeknek, előadóknak is lehetőséget nyújtsunk. Ennek megfelelően a Dubniczay-palota udvarában zajló, Nyári teátrum elnevezésű programsorozat több előadásán is helyi együttes lép fel - tájékoztatott a VMKK nyári rendezvényeiről Neveda Amália intézményvezető. Csütörtökön például a veszprémi Gyöngyhalász Latin Zenekar adott koncertet, pénteken pedig ugyanitt lép fel a szintén helyi kötődésű Veszprémer Klezmer Band, amely zsidó zenét ad elő különleges népzenei hangzásvilággal ötvözve.

A remények szerint nagy érdeklődés övezi majd Bácskai Júlia pszichoszínházának június 28-i, Szeretni kell, ennyi az egész című improvizációkra épülő színházi darabját, Fenyő Iván és Kovács Patrícia főszereplésével. A Nyári teátrum programsorozata Steve Taylor-Szabó pánsípkoncertjével folytatódik június 30-án, majd július 5-én a megyeszékhelyen élő Csobolya József zenés énekmondó estjével zárul. A nyári filmklub keretében pedig július minden hétfőjén este kilenc órától filmet vetítenek a VMKK teraszán.

A nyár utolsó hónapjában is szinte minden napra jut egy-egy program a megyeszékhelyen. Augusztusban az Óváros téri színpadon a Világjava-estek sorozat előadásai ígérnek igazi zenei csemegét. Augusztus 4-én az EtnoRom ismert együttes lép fel eredeti roma világzenével, másnap latin-amerikai ritmusokat játszik a Patricio Baeza Band, 6-án pedig fergeteges ír bulizenét ígér a Firkin. Majd 7-én egész napos kirakodóvásár és családi programok lesznek.

Szintén augusztusban invitál szórakozásra a Nyáresték a Várszínpadon színes műsorfolyama. Ezen belül a Szentháromság téren 10-én Mága Zoltán zenél, de a szintén ismert Budapest Bár, valamint  Orosz Zoltán harmonikaművész is eljön. Az augusztus 19-ei Veszprémi Folklórparádén pedig a hazai néptáncéletből kapunk ízelítőt.  A különlegességeket kedvelők ismét ellátogathatnak a Vivace nemzetközi kórusfesztiválra, ahol Japántól kezdve Ukrajnán át Tajvanig számos külföldi vendég fellép.

Augusztus 20-án változatos ünnepi és zenés Szent István-napi műsorok lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!