Kultúra

2011.06.15. 09:33

Pünkösdi művészeti gála és szólótáncverseny

Magyarpolány - Az idén is három napos kulturális fesztivál kísérte a község hagyományos pünkösdi programjait.

Győrffy Árpád

Pénteken a Polány központtal működő művészeti alapiskola színjátszói adtak gálaműsort, szombaton délután a végzős és már valahol továbbtanuló diákok alkotásaiból nyílt képzőművészeti kiállítás, délután és este pedig az iskola helyi egységében és a megye különböző településeink működő kihelyezett tagozatokon tanuló néptáncosok mutatták be tudásukat. Vasárnap délelőtt zajlott a megye néptáncosainak hirdetett Bakony Virágai Szólótáncverseny. Az első korcsoportban Süslecz Gergő és Daragó Napsugár, a másodikban, Pados Gergő, Szőke Dorina, Bajner Borbála, Szalai Kata, Molnár Gergő, Polgár Panna, Bajner Attila, Paráczky Dóra, Fekete Dalma és Varga Tamás, a harmadikban Orsós Krisztián, Pósfai István, Salamon Szilvia, Kis Rafael, Kondics Ábel és Szívós Ágota, a negyedikben Kovács Gábor, Vetzl Áron és Fülöp Eszter, az ötödikben Mersics László, György Balázs, Szabó Péter és Marosi Gerda nyerte el a zsűritől a kiváló címet.

 


Nagy sikerrel zajlott vasárnap délután a Bakony Népművészeti Találkozó is, melyen a résztvevő csoportok legjobb produkcióikat mutaták be. Fellépett az Ajka-Padragkút Táncegyüttes, a Veszprém Táncegyüttes, a Kurázsi és a Honvéd Bakony Veszprémből, a Litéri Zöldág Táncegyüttes és Szárazág Táncegyüttes Litérről, a Kenderszer Néptánccsoport Takácsiból, a Sümeg Táncegyüttes, a homokbödögei és az abai néptánccsoport, illetve a Táncol Kodo Székesfehérvárról.
A három napos mulatságot a győri Romungro Gipsy Band és a turai Zagyva Banda koncertje és kocsmai táncház zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!