Kultúra

2011.06.23. 15:51

Stratégiai terület az ifjúság ügye

Veszprém - A kormány ifjúságpolitikai törekvéseinek első lépését jelenti az Új nemzedék jövőjéért című vitaanyag, melynek első konzultációját a megyeszékhelyen tartották csütörtökön.

Szausev Xénia

Az elmúlt hetekben elkészült ifjúsági vitairat anyagáról tartott szakmai egyeztetést helyi civil- és ifjúsági szervezetekkel  Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos valamint Majzik Balázs, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúsági főosztályának munkatársa és Galambos Adorján, az FH-Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat igazgatója a városházán. Porga Gyula polgármester elmondta, a jövő városát építjük a megyeszékhelyen, ennek a feltétele pedig az új nemzedék, ezért szükséges a fiataloknak irányt és lehetőséget kínáló program, valamint az erre épülő párbeszéd.

A program részleteit Mihalovics Péter mutatta be, aki elmondta, a vitairat a kormány célkitűzéseinek alapján kíván új utat mutatni a nemzeti ifjúságpolitikának.

- Egységes szemléletre épülő ifjúságpolitika alapjait kívánjuk lerakni - fogalmazott a miniszteri biztos, hozzátéve a koncepcióban tíz témakört (többek között a családalapítás, a nők helyzetét, kultúrát, tehetséggondozást és oktatást) jártak körül.

- Minden téma élére olyan fiatalt választottunk, akiről úgy gondoljuk, ismert és elismert a maga területén. Az ő feladatuk, hogy ismertségüket kihasználva népszerűsítsék a koncepciót a fiatalok körében - mondta végül.

 

A társadalmi párbeszéd során a következő hónapokban az ország különböző pontjain meghallgatják és összegyűjtik a fiatalok, illetve a különböző szakmai szervezetek képviselőinek kritikáit, javaslatait a koncepcióról. A cél az, hogy már az ősz elejére olyan programot terjesszenek a kormány elé, amely iránymutatást tud adni a fiatalokról szóló kormányzati döntésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!