Kultúra

2011.07.12. 20:21

Neves fellépők a dobai ősparkban

Doba - Pénteken ismét teljes hangerőre kapcsol a Somló hangja. Persze, nem kell megijedni, csak a vidék lassan immár hagyományosnak tekinthető művészeti, gasztronómiai és boros fesztiválja kezdődik el teljes erővel.

Győrffy Árpád

A vasárnap záruló program hivatalosan már csütörtökön elindul Boldizsár Zsolt festőművész Somló, Te mindenem című kiállításával a dobai faluházban. Pénteken délután megnyílik a dobai Erdődy-kastély ősparkja is, ahol három napon át délutántól késő estig több színpadon zajlanak a kiváló folklór, dzsessz és világzenei programok.

A fellépők között lesz többek között Bakos Árpád, az Állami Népiegyüttes zenekara, a Szalonna Banda, a Dresch Quartet, a Budapest Ragtime Band, a Duna Művészegyüttes, Mits Márton és Horváth János Duo, a Cimbaliband, a Fonó, a Borfolk, Fláre Beás együttes és a Békés Banda, most is megmutatják tudásukat az Aranysarkantyús néptáncosok.

 

 

A vasárnapi programban az idén is bemutatkoznak a térség kulturális csoportjai, megrendezik a főzőversenyt, a geotúrát, a dobai kocsma esti, éjszakai táncházait, a lovaskirándulást, a gyerekeknek a Garagulya gólyalábas társulat ad látványos műsorokat a park területén pénteken és szombaton, gólyalábas utcaszínházi műsorokat is tartanak mindkét napon a sátoraljaújhelyi Garagulya társulat előadásában.
 
A finom borokról a neves somlói termelők mellett az ország más neves borvidékeiről érkező gazdák gondoskodnak az idén is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!