Kultúra

2011.07.27. 16:35

Szövetség a művészekért

Budapest - Nemrég alakult meg a Magyar Művészek Világszövetsége azzal a céllal, hogy a művészeket segítse.

Tóth B. Zsuzsa

Mint azt lapunknak az alelnök, F. Lohn Ágota elmondta, szeretnék, ha a  művészek  - bármilyen művészeti ágat képviselnek is - igénybe vennék segítségüket érvényesülésükhöz. A Wagner Edgar elnöklete mellett megalakult szövetség ugyanis fontosnak tarja a magyarság összefogását. Felkutatja a hazánkban és külföldön élő magyar művészeket e célból, hogy aztán a kapcsolat segítségével lehetőséget nyújtson számukra például arra, hogy akár Amerikában is szervezzenek kiállítást.

Fontosnak tartják egyebek mellett a fiatal művészek pályakezdésének segítését. Létrehoznak egy virtuális oktatást, így otthonukban akár vizsgát is tehetnek. A bevételt a tagdíjakból,  támogatóktól és mecénásoktól várják, de mindemellett UNESCO- és  EU-támogatásra is adtak be pályázatot. Az alapító tagságot úgy választották meg, hogy az több művészeti ágazatot képviseljen. Elnökségi tagjaik között van Somogyi Gábor Norbert reklámgrafikus, az alapítók között kézműves, iparművész, zenész, képzőművész és operatőr munkatárs is dolgozik. A szervezet ősszel kiállítássorozatot szervez a budai várban, majd egy jótékonysági bált ugyanott neves művészek fellépésével. Árverésre bocsátanak több képzőművészeti remekművet, hogy így is növeljék bevételüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!