Kultúra

2011.08.08. 16:42

Három napon át tartó ''halászat''

Vonyarcvashegy - A településen a helytörténeti legenda jegyében honosodott meg a balatoni halászok ünnepe. A program egyedi, sajátos eseménysorozata lett a szezonbeli kulturális és gasztronómiai kínálatnak.

Munkatársainktól

A vasárnap délután kezdődött, immár hagyományos rendezvény három  napon át nyújt hangulatos, látványos, szórakoztató időtöltést a vendégkörnek. A Balaton-par- ton sorakoztak a bográcsok, alattuk ropogott a tűz vagy égett a gázláng, közel 15 csapat állt a főzőverseny rajtjához, akiket Szőke András mutatott be, s jó humorát nem félretéve közvetítette a gasztronómiai "meccset".
 
- A hét végére hazajött a fiam, gondoltuk, most beszállunk a versenybe - így a helybeli Polgár család "séfje", Polgár József.
 
- Nemcsak a halászok, a helybeliek is magukénak érzik ezt a rendezvényt - mondta Péter Károly polgármester.

Puskás Zoltán, a Balatoni Halászati Zrt. vezérigazgatója szerint a szakma imázsát emeli és a munkájuk megismerését is segíti a program.

A zsűrizés, az eredményhirdetés és a kóstolás után Szőke András önálló műsort is adott, majd folklórcsoportok léptek színpadra, este pedig Charlie-koncert kínált szórakozást, melyen aztán éjfélig tartó utcabálra hangolódhatott a vendégsereg.
 
Kedden a Kossuth utcán 9 órakor zenés ébresztőt fúj a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, a toborzott közönség körében koszorúzzák meg a halászparki szoborcsoportot, majd az események 10 órától a Szent Mihály-dombon folytatódnak, ahol Trokán Péter színművész mondja el Szí Árpád Halászlegenda című versét. A rendezvényhez kapcsolódva tartják meg délután a strandon a fúvószenekari találkozót, majd 21.30-kor tűzijáték kezdődik. Vasárnap a Szent Mihály-domb halászkápolnájában az ünnepi szentmisét követően Szabó István pánsípművész koncertje zárja az eseményeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!