Kultúra

2011.08.26. 17:30

Jobb tanítani az új táblákkal

Nemesvámos - Az ősztől 135 tanulót oktató általános iskola már tavasszal megkapta az ötmillió forintot érő öt tantermi csomagot, amelyhez digitális táblák is tartoznak. A pályázat végén a minap zárórendezvényt tartottak az oktatási intézményben.

Mátételki András

Az ünnepségen Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere arról beszélt, hogy a kompetencia alapú tanulás kiváló eszköze a digitális tábla, amely több eszköz kiváltására alkalmas, változatosan lehet vele tanítani. A kreativitásnak nagy szerepe van a tanár ré-széről, hiszen színesebbé, érdekesebbé teheti a tanórákat.

Bár rengeteg előzetes munkát jelent egy-egy tanórára való felkészülés, ám hosszú távon megtérül a befektetett energia: a tábla használatával hatékonyabbá válhat a tehetséggondozás és a felzárkóztatás is. Az alpolgármester kiemelte, a tanárra a jövőben is szükség lesz, csak módosul a szerepe az oktatásban.
 
Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke aláhúzta: ezek a technikák felgyorsították az életünket. A tárgyi tudás mellett mind fontosabb, hogy a diák tudja, hogy hol, mit keressen a világhálón. Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő azt fogalmazta meg, hogy aki az iskolát fejleszti, a jövőt támogatja.
 
Horváth Tünde informatikus pedagógus elmondta, a jövőben a központi szerverre feltöltött tanórai anyagokat a diákok otthonról is elérhetik, ellenőrizhetik a tesztfeladatok megoldását is. Mindemellett a szülők belenézhetnek a naplóba, ahol nyomon követhetik csemetéjük osztályzatainak alakulását.

Elhangzott, az új technika a tanulási zavarokkal küszködőket is segíti. Mindenesetre a vámosi gyerekek körében máris népszerűek ezek az új oktatási eszközök.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!