Kultúra

2011.10.05. 08:49

Est a Heti Válasszal

Veszprém - Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Porga Gyula polgármester és Hamecz István közgazdász volt a vendége Heti Válasz-estnek.

Balla Emőke

A program elején Borókai Gábor főszerkesztő bemutatta a 17,5 ezer példányban megjelenő folyóiratot, majd a vendégeket kérdezte a költségvetésről, az ország és a város helyzetéről, a devizahitelesek problémáiról, arról, hogyan lehet túlélni ezeket a nehéznek ígérkező esztendőket.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes beszélt a nagy ellátó rendszerek átalakításáról, a közigazgatási reformról, arról, hogy jövőre minden ágazat legalább annyiból gazdálkodhat, mint az idén, de ehhez szükség van az uniós forrásokra is. 

Porga Gyula polgármester a tervezett helyi pénzről, a Balatoni Koronáról szólt, Hamecz István arról, hogy Nyugat-Európában recesszió, az eurózónában válság van, egyelőre a biztonságos, stabil gazdaságra kell törekedni. Többen hangsúlyozták: a politikus hitelessége kulcskérdés.

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, a bankároknak szakmai, a politikusoknak politikai, morális felelősségük van; meg kell találni azokat az embereket, felelősséget kell vállalniuk azoknak, akik az országot ilyen gazdasági helyzetbe hozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!