Kultúra

2011.10.19. 16:59

Tehetségeket kutatnak

Várpalota - A megyében egyedüli oktatási intézményként akkreditált kiváló tehetségpontként működhet a Várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola.

Szabó Péter Dániel

- Az országos tehetségbónusz program keretében elnyert oklevél elismeri a két évtizedes múlttal rendelkező iskolánk tehetséggondozó, művészeti képzését is - mondta el kérdésünkre Deák Istvánné igazgató.

Akkreditált tehetségpont egyébként több is található a megyében, Veszprém mellett Pápán, Zánkán és Badacsonytördemicen, ám a kiváló minősítéssel csupán a várpalotai intézmény rendelkezik. Az erről szóló oklevelet a Magyar Géniusz Program közelmúltban tartott országos konferenciáján vehette át Szili Gabriella igazgató-helyettes.

Az országos program lényege, hogy a tehetségpontként is működő óvodák és iskolák folyamatosan figyelemmel kísérik és gondozzák az adott térség kiemelkedően tehetséges fiataljait. Elsődleges funkciójuk a tanácsadás, a pályaorientáció, valamint a lehetőségek és információk feltárása az érintett korosztálynak.

Deák Istvánné beszámolt arról is, hogy a várpalotai magániskola 16,8 millió forint támogatást nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program nevelési, oktatás intézmények tanórán kívüli, szabadidős tevékenységeinek támogatására kiírt pályázaton.
 
- Négy iskolával (Dudar, Hajmáskér, Nagyesztergár, Allegro Pápa) és a várpalotai evangélikus óvodával kötöttünk megállapodást. Az együttműködés lényege, hogy a 2011/2012-es tanévben tanáraink szakköröket és jeles napokhoz kapcsolódó, a hagyományápolást a középpontba helyező, úgynevezett témanapokat tartanak az érintett intézményekben - tette hozzá az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!