Kultúra

2011.11.21. 10:11

Európa elöregedőben

Veszprém - A család különböző nézőpontokból témakörben szervezett szakmai napot a veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola szociális munkás tanszéke.

Balla Emőke

A család évében a család témája köré szervezték az idei előadásokat. A szakmai napot dr. Varga István, a veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola rektora nyitotta meg, aki a család, a házasság értékét, a szeretetszolgálat jelentőségét hangsúlyozta. Pethesné dr. Dávid Beáta szociológus, az MTA SZKI tudományos főmunkatársa az európai és a magyar családstruktúrákat vázolta. Kiemelte, hogy az öregedő Európában egyre kevesebb gyerek születik, egyre kevesebb fiatalnak kell egyre több időst eltartania. Az előadások szóltak a családpolitika lehetőségeiről és szükségszerűségeiről, valamint a katolikus egyház családról való tanításáról.


A szakmai nap a Szakrális művészet a Bakony és Balaton régiójában című tárlattal nyílt meg, ahol nyolc művész  Csonka Ibolya festőművész, Fülöp Lajos festőművész, Kádár Tibor festőművész, M. Nagy József szobrászművész, Perlaki József üvegfestőművész, Somogyi Győző grafikus- és festőművész, Szelényi Károly fotóművész, Veszeli Lajos festőművész  alkotásai láthatók. A kiállítást megnyitó Sebő József középiskolai tanár, szociológus hangsúlyozta: a Bakony és Balaton vidékén sok szakrális emlékhellyel, kápolnával, kolostorrommal, megszentelt kúttal találkozunk. A kiállított alkotások harmóniát tükröznek, a hit élménye sugárzik róluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!