Kultúra

2011.11.30. 15:05

Sportcsatáktól az online rádiókig

A nyomtatott sajtó és a médiatörvény kapcsolatát boncolgató kerekasztal-beszélgetés után a Sportcsaták titokban? című témakörrel folytatódott a Korrektúra médiakonferencia szerdán Balatonalmádiban.

Barták Péter

A résztvevők: Mocsai Lajos (MKB Veszprém), Borbély Zoltán (MLSZ), Gyulay Zsolt (Forma 1), Riskó Géza (Duna Tv) a televíziós közvetítések jogainak megszerzéséről, azok árairól, a sport, a közszolgálatiság és a kereskedelmi televíziózás kapcsolatáról cseréltek eszmét. Megállapították: vannak olyan események és helyzetek, amikor a közszolgálati csatornák elsőbbséget kell, hogy élvezzenek, bármibe kerül is a közvetítési jog megszerzése.

A következő beszélgetés a néhány hónapja létrejött Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) eddigi működéséről és a jövőbeli feladatairól, törekvéseiről szólt. A magyar közszolgálati média egészét átfogó és irányító szervezetet dr. Böröcz István vezérigazgató, dr. Szabó László Zsolt és dr. Gazsó L. Ferenc vezérigazgató-helyettesek mutatták be, hangsúlyozva: az alap a közmédiumok között folyamatosan egyeztet és összehangol. A Közszolgálati Költségvetési Tanács - az Állami Számvevőszék delegált tagjaival együtt - meghatározza a műsorstruktúrát és annak finanszírozását. Elhangzott: a Magyar Televízió 2012. március 15-én vált arculatot és műsorstruktúrát, reményeik szerint látványos átalakulással.

Az idei Junior Príma közszolgálati díjazott újságíróinak bemutatkozó beszélgetése után a magyar filmkészítés finanszírozásának új útjairól esett szó Kálomista Gábor, Vitézy László, Bokor Attila és dr. Nagy Endre tolmácsolásában. Végezetül a rádiózás átalakulásáról, az online lehetőségek szélesedéséről, az interaktivitás jelentőségéről beszélgettek a résztvevők, a finanszírozás egyre nehezedő körülményeit sem kerülve meg.

A konferencia szerda délelőtti eseményei

A médiakonferencia keddi előadásáról szóló tudósításunk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!