Kultúra

2011.12.12. 12:29

Verstúra diákokkal

Pétfürdő - Élelmiszerboltba, hivatalba és óvodába is ellátogattak a Horváth István Általános Iskola rendhagyó verstúrájának résztvevői.

Szabó Péter Dániel

Az intézmény Élő Irodalom projektjének részeként nem mindennapi programot szervezett hétfőre a tantestület. A délelőtt folyamán a nagyközség húsz helyszínét érintette a verstúra, amelynek részeként kedvenc költeményeiket szavalták el az aktuális hallgatóságnak a kisdiákok. Óvodásoknak éppúgy felcsendültek a nebulók közt oly népszerű Laczkfi János versek, mint az élelmiszerbolt vagy épp a polgármesteri hivatal dolgozói, látogatói előtt. A Seregélyesné P. Szabó Ilona vezette harmincfős csapat az iskola névadójának, Horváth Istvánnak Pétfürdőn élő fiához is ellátogatott, s humoros költeményekkel lepték meg a nyugdíjas tanárt.

- Rendhagyó magyar órákkal indult ősszel a programunk, amelynek egyik csúcspontja a verstúra. A diákok örömmel készültek fel, s válogatták a verseket az egész települést bejáró irodalmi sétára. A projekt zárására január közepén a közösségi házban kerül sor, ahol kiállítással és irodalmi kiállítással készülünk - mondta el kérdésünkre Hepp József igazgató, aki maga is végig kísérte a verselő tanulókat Pétfürdő utcáin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!