Kultúra

2012.01.26. 07:48

Hamis dallamok a Hangvilla körül

Veszprém - Levelet írt Porga Gyula polgármesternek a Jobbik Magyarországért veszprémi szervezete, amelyben tizenhat kérdést intéztek az épülő Hangvilla kulturális központ kapcsán.

Szausev Xénia

Kovács Rajmund, a szervezete városi elnöke, szerdán tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az egykori Séd mozi épületének megújítása és felújítása körül számos megválaszolatlan kérdés akad.
 
- A megyeszékhely hatalmas adósságállománya mellett, miből és hogyan lehet előteremteni milliókat a kötelezettségvállaláshoz? Hogyan oldják meg a Hangvilla eseményeire érkező vendégek parkolását? Hogyan került a VEMÉV-SZER Kft. építőipari cég (egyben befektető) a projektbe, mi a cél a bevonásával? - sorolta Kovács Rajmund, hangsúlyozván, a decemberi közgyűlés előterjesztéséből nem derül ki, hogyan változik majd pontosan a város kulturális élete ettől a beruházástól.

Végül elmondta, amennyiben nem kapnak egyértelmű és nyugtató válaszokat a polgármestertől heteken belül, előfordul, hogy megteszik a szükséges jogi lépéseket.
 
Brányi Mária minderre úgy reagált: magas színvonalú kulturális élet helyszíne lesz a Hangvilla, amely új lehetőségeket nyit  a város életében. A korszerű műszaki kivitelezés (az ötszáz férőhelyes színházi, valamint a konferencia-, és a próbaterem, továbbá a kávéház és az étterem) olyan funkciókat biztosít a 2013-ban elkészülő épületnek, amelyek  rendszeres bevételt jelentenek, és  folyamatos programokat a kultúra kedvelőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!